Salg og support

Pris

Basis er gratis at bruge - medmindre man ønsker support eller videreudvikling.

Levering

Basis leveres almindeligvis kun ved download fra denne side. Det gælder både første gang man henter programmet og hvis der siden er opdateringer eller fejlrettelser - og uanset om man er registreret bruger eller blot afprøver programmet. Hvis man ønsker programfiler leveret på cd, skal man betale en merpris af 250 kr. pr forsendelse/cd.

Den fulde download omfatter:

Husk straks at hente den sidste opdatering.

Hvordan installeres Basis?

Installationsproceduren er ens for version 1 og 2:

 1. Download installationsprogrammet. Hvis Basis skal bruges af flere personer i et netværk, vil det være smart at downloade installationsprogrammet til en server, som alle relevante personer har adgang til.
 2. Kør installationsprogrammet fra det sted, hvortil det blev downloadet. Det indeholder to programmer...
 3. Registreringsprogrammet Basis skal installeres på hver enkelt computer, der skal have adgang til at bruge Basis - men det kan ikke køre, før Basis Konfiguration har oprettet databasen og gjort den klar til brug.
 4. Basis Konfiguration skal kun bruges af en enkelt person, der påtager sig at vælge et passende sted at lægge databasen og arbejdskopimappen samt eventuelt sørger for at importere eksisterende registreringer fra Arkibas eller DMI. Når konfigurationen er overstået, vil den rette sti til databasen være skrevet i filen BASIS.INI, der ligger i installationsmappen, dvs samme mappe som Basis.exe. Denne sti bør meddeles de øvrige brugere, så de kan vælge den, når Basis spørger hvor databasen befinder sig.
 5. Den person, der kører Basis Konfiguration, bliver samtidig oprettet som bruger med administrator-rettigheder. Det indbefatter blandt andet at kunne tilføje yderligere brugere og tildele dem rettigheder. Man kan ikke bruge Basis, før ikke man er oprettet som bruger.

  Support

  Support kan enten købes som fast abbonnement til en pris af 2.000 kr. om året + moms eller som klippekort, hvor hvert påbegyndt kvarter koster 200 kr + moms.

  Support leveres almindeligvis pr e-mail, men husk at skrive et telefonnummer i mailen, for af og til vil jeg foretrække at ringe tilbage.

  Vejledning

  Der leveres ingen trykt brugerhåndbog. Den eneste dokumentation af programmets faciliteter er den indbyggede skærmhjælp, der er udformet som et stort html-dokument, der kan læses fra ende til anden og udskrives. Du kan også læse hjælpen til Basis 1 eller hjælpen til Basis 2 her.